Da er jeg i gang med ny jobb i Nedre og Øvre Eiker i Buskerud fylke. Like ved Drammen og Kongsberg, for de som ikke er så kjente i denne delen av landet. E134 til Haugesund starter her, så det er ikke lengre hjemmefra enn at det er samme veien vi kjører på.

I Øvre Eiker satser de sterkt på å involvere lokalsamfunnene
I Øvre Eiker satser de sterkt på å involvere lokalsamfunnene

Jeg skal ukependle dette året, og har installert meg på en hybel i Øvre Eiker, utenfor Hokksund. Jeg har blitt godt tatt i mot av kollega Einar Braaten og hans medsammensvorne på kommunelegekontoret. Vi jobber både i Øvre og Nedre Eiker, så for meg med dårlig retningssans er det godt å ha Drammenselva å orientere etter.

Jeg elsker å kjøre tog!
Jeg elsker å kjøre tog!

Den første uka har gått med til introduksjon, bli kjent, få innsikt i arbeidsoppgaver og få på plass diverse tekniske ting som nøkkelkort, koder, passord, nøkler, bestill PC, dokkingstasjon, flere koder, flere passord. Jeg har fått vært med litt rundt og hilse på noen av fastlegene, sykehjemsleger, jeg har truffet daglig leder ved legevakten i Øvre Eiker, jeg har fått omvisning på Drammen legevakt av kollega Pål som jeg overtar etter, jeg har vært med på beredskapsarbeid og diskusjoner hva kan skje om en av dammene brister (det er mange dammer her fra industritiden da de trengte vannkraft til cellulosefabrikkene langs elva), diverse møter med administrasjon m.m.

Legevakta i Drammen tar brukerundersøkelser på alvor
Legevakta i Drammen tar brukerundersøkelser på alvor

Jeg har fått godt inntrykk av plassen, og jeg trives godt så langt. Jeg kan si at jeg trives, det er hyggelig å være her, jeg får en god følelse av at det er en god plass å bo, folk virker engasjerte og hyggelige. Jeg har fått sett meg litt rundt også, har vært en tur i Drammen og Drøbak blant annet. Litt rart å ha ettermiddagene kun for meg selv – en luksus jeg får passe på å sette pris på mens kona har det litt mer travelt på hjemmebane. Derfor føler jeg meg forpliktet til å nyte hvert sekund, sånn at det ikke er bortkastet…!

Til å begynne med var det litt snodig å være tilbake til hybellivet, men man tilpasser seg raskt. Og det er bare for 1 eller 2 uker av gangen jeg skal være borte fra familien. Det er jo mange som har det sånn. Arbeidsavtalen min er at jeg skal ha deler av stillinga som hjemmekontor, så det kommer til å gå bra. Hjem til kone og barn om 4 dager:)

Det er masse fine skiløyper her, og jeg fant ut jeg kan ikke bo her uten å ha ski. Derfor ble det innkjøp av nye ski i forrige uke, skøyteski av alle ting. Jeg har aldri prøvd det før, men alltid hatt lyst på. Fredag ble jeg invitert med på skitur av to som jobber på rådhuset i Øvre Eiker. Det ble flott tur i skumring og mørke med hodelykt og fantastiske løyper og natur. Jeg fikk kjørt meg skikkelig, og de var snille som ventet på meg. 1,6 mil gikk vi. Jeg må øve på å skøyte.

Nye skøyteski måtte man ha.
Nye skøyteski måtte man ha.

Jeg har også fått svømt et par ganger i den kommunale svømmehallen som er åpen hver dag og gratis for kommuneansatte. Har fått beskjed av kona om å holde meg i form og ikke komme hjem hybelmage. Spiser solsikkekjerner og salat hver dag. Har begynt å få hvite lange ører og dusk på rumpa. I helga besøkte jeg en kompis i Drøbak. Da ble det både snooker og squash. Og middag på iransk restaurant, noe som var veldig bra (og det var bare bra at de ikke hadde alkoholservering).

I morgen skal jeg delta på intervju av kandidater til sykehjemslegestilling, det blir spennende. Onsdag skal vi til oslo for å treffe tidligere helsedirektør Bjørn Inge Larsen og seniorrådgiver Anders Smith i helsedirektoratet. To leger som har valgt en samfunnsmedisinsk retning, men ulike veier. Det kan nok være nyttig å lære at den sentrale helseforvaltninga ikke nødvendigvis trenger å være så langt vekke som det vi ofte føler når vi sitter i Haugesund og Karmøy.

Kort oppsummert så har det vært spennende å starte i ny jobb her i Buskerud, og jeg er fram til fortsettelsen! Jeg kommer sikkert til å dele noen tanker og erfaringer her på distriktslegen.com. Om dere vil kan dere jo også kikke innom kommunelegen.com og se hva han skriver!