Helse- omsorgsetaten i kommunen der jeg jobber har meldt på ett damelag og ett herrelag på aktivitetskonkurransen «Dytt», et konsept som sikkert mange kjenner til etterhvert. Det er et konsept som skal motivere til økt fysisk aktivitet, gjennom at man danner lag og registrerer all sin aktivitet på en webside i form av antall skritt. Alle som er med får skritt-teller som vi skal gå med hver dag, og helst skal vi opp i 10.000 skritt daglig. Andre aktiviteter regnes om til antall skritt etter hvor høy intensitet aktiviteten har. Målet for denne runden med «dytt» er å krysse Grønland.

Jeg synes konseptet virker bra, og kjenner det motiverer meg til å gå litt ekstra langt med bikkja og til å være litt mer fokusert på å unngå en for stillesittende hverdag. For som det står så nytter det lite å trene 2 x i uka om man sitter på ræva resten av uka… Hverdagsaktivteten er vel så viktig som de konsentrerte treningsøktene – og jeg er definitivt i faresonen til å bevege meg for lite. Opp og gå!

Jeg tror det blir flott å få en liten dytt til å være mer aktiv i hverdagen og at det kommer til å være mye snakk om antall skritt på jobb de neste ukene/månedene!

Aftenposten skriver i dag om at flere og flere unge får ryggplager pga vi beveger oss for lite.

Helsebiblioteket har litt info om treningstilbud på jobb som blir brukt for lite.

Helsedirektoratet har gitt ut en del materiell som setter fokus på betydningen av fysisk aktivitet for den psykiske helse.

Et infohefte om fysisk inaktivitet i Norge kan være verdt å ta en titt på.