En liten feriebetraktning fra Polen og Danmark: Så flott å komme til plasser der de lokale myndighetene har lagt til rette for at folk kan være mer i bevegelse og ikke være avhengig av motorisert transport! I badebyen Kolobrzeg nord i Polen: Flotte turstier langs flere km lang strandpromenade, egne sykkelveier, egne gangveier, egne trimløyper med utendørse treningsapparater (enkle og robuste) med forklarende skilt med bilde og tekst – artig både for voksne og barn, og i bruk! På Bornholm i Danmark: Bygd over 250 km sykkelstier på hele øya de siste årene, en fryd å sykle med hele familien, ut på tur mellom bølgendekornåkrer, fuglekvitter og skjønn natur!

Her er det mange gode tips å hente! Jeg opplever at vi ligger langt bak på dette området i Norge. Det er kommunenes ansvar å legge til rette for at det skal være enkelt å ta enkle valg! Å sørge for gode nettverk med sykkel- og gangstier og naturstier med treningsløyper og lufteinngjerdinger for hunder er trolig den aller beste måten å gjøre det på.

Fortsatt god sommer!