Sykepleier Bronnie Ware fra Australia har snakket med døende mennesker hva de angrer mest på her i livet.  Her er de fem mest angrende utasgnene:

  1. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å leve livet slik jeg selv ønsket og ikke det livet andre forventet av meg.
  2. Jeg skulle ønske jeg ikke hadde jobbet så hardt.
  3. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot nok til å uttrykke følelsene mine.
  4. Jeg skulle ønske jeg hadde holdt kontakten med vennene mine.
  5. Jeg skulle ønske jeg hadde tillat meg selv å være mer lykkelig.

Vi tar det gjerne for gitt at vi er friske og skal leve i det uendelige. De som rammes av sykdom, om det er en selv eller noen som står en nært, får ofte en påminnelse og kanskje en vekker om at vi er ikke udødelige, og hvor sårbare vi er. De døendes betraktninger kan jo gi oss et hint hvordan vi kan/bør leve livene våre. For det eneste sikre i livet er at vi skal dø…!